ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πώς πετυχαίνω πιο τραγανές πατάτες φούρνου.

Post by: 01/05/2021 0 comments

Αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα συνοδευτικά. Αλλά, όσο εύκολες κι αν μοιάζουν, οι πατάτες φούρνου θέλουν προσοχή και τέχνη. Μάθετε 2 μικρά τρικ για να σας βγαίνουν πάντα με χρυσή και ιδιαίτερα τραγανή κρούστα αλλά και με αφράτη ψίχα.

Η σωστή πατάτα.

Για ψήσιμο στον φούρνο, θέλετε πατάτες που δεν είναι πολύ αμυλώδεις ή κηρώδεις. Οι πατάτες για όλες τις χρήσεις (όπως οι Yukon Golds) είναι οι καλύτερες για αυτήν την περίπτωση.

Γρατζουνίστε και αλατίστε.

Ένας τρόπος για να πετύχετε πιο τραγανές πατάτες είναι, αφού τις πλύνετε, τις ξεφλουδίσετε και τις κόψετε ομοιόμορφα στη μέση (ή σε τέταρτα, αν είναι μεγάλες), να γρατζουνίσετε με τα δόντια ενός πιρουνιού όλη την επιφάνειά τους (χωρίς να κάνετε τρύπες). Στη συνέχεια, πασπαλίστε με αλάτι (όχι μόνο για τη γεύση, αλλά και γιατί θα ξεράνει την επιφάνειά τους κάνοντάς τες πιο τραγανές) και αφήστε να σταθούν μερικά λεπτά, για να απορροφήσουν τη γεύση, πριν τις ανακατέψετε στο λάδι ή στο βούτυρο.

Μισοβράστε τες.  

Μια δεύτερη μέθοδος είναι να τις σιγοβράσετε για μερικά λεπτά, ίσα ίσα να μαλακώσει η επιφάνειά τους, πριν τις βάλετε στο φούρνο. Τις στραγγίζετε σε σουρωτήρι και το κουνάτε 2-3 φορές δυνατά ώστε να χτυπηθούν στις πλευρές του και να γίνει λίγο άγρια η επιφάνειά τους. Αν είναι πολλές, κάντε το σε δύο δόσεις. Στη συνέχεια, τις πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι (που εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό με το αλάτι), αλείφετε με λάδι ή βούτυρο και είναι έτοιμες να μπουν στο φούρνο.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons