Ένα πολύ απλό κι εύκολο φαγητό με ανάλαφρη διάθεση, για να φτιάξετε ξανά και ξανά για οικογενειακά και φιλικά τραπέζια. Οι ντομάτες σε κομμάτια, μαζί τα υπόλοιπα λαχανικά, το θυμάρι, το βασιλικό και τον δυόσμο, θα δώσουν μια μυρωδάτη συμφωνία στο πιάτο.
Υλικά (για 4 άτομα)
-
8 μικρά μπουτάκια κοτόπουλου
-
3 ώριμες ντομάτες, κομμένες στα τέσσερα
-
1/2 φλιτζάνι ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
-
2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε κομμάτια
-
2 μικρά κολοκύθια, κομμένα σε φέτες
-
2 μέτριες μελιτζάνες, κομμένες σε χοντρές φέτες
-
4 μικρά κρεμμύδια, κομμένα στα δύο
-
1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
-
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο θυμάρι
-
1 φλιτζάνι ελιές χωρίς κουκούτσι
-
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
-
2 κουταλιές της σούπας φύλλα βασιλικού
-
2 κουταλιές της σούπας φύλλα δυόσμου
-
αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε μέσα τα μπουτάκια του κοτόπουλου. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά, τις ελιές, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, μπούκοβο και θυμάρι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Αν δούμε ότι τα λαχανικά κινδυνεύουν να αρπάξουν σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Δέκα λεπτά πριν το τέλος του χρόνου ψησίματος, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο ώστε τα μπουτάκια να βγουν ροδοκόκκινα.
- Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τα φύλλα βασιλικού και δυόσμου.
Πηγή: arttable.gr