Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μυστικά για να βγαίνει το κέικ πάντα αφράτο

Ποιος δεν λατρεύει τα κέικ; Εύκολο και ευέλικτο γλυκό για όλες τις ώρες, για το καθημερινό αλλά και για το γιορτινό τραπέζι. Ακολουθούν 5+1 μυστικά για να βγαίνουν τα κέικ σας πάντα αφράτα και λαχταριστά.

Τι αλεύρι να χρησιμοποιήσω;

Συνήθως προτιμάμε φαρίνα που φουσκώνει μόνη της, γιατί έχει τη σωστή δοσολογία από τα συστατικά που προκαλούν το φούσκωμα. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε φαρίνα, προτιμάμε το μαλακό αλεύρι (δίνει πιο αφράτη ζύμη) και το κοσκινίζουμε.

Η θερμοκρασία υλικών

Όλα τα υλικά πρέπει είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Ειδικά τα αυγά, αν τα έχουμε στο ψυγείο θα πρέπει να τα έχουμε βγάλει μία ώρα πριν ξεκινήσουμε την παρασκευή του κέικ.

Το χτύπημα των υλικών

Στα αυγά ξεχωρίζουμε τους κρόκους από το ασπράδι. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα την οποία ενσωματώνουμε απαλά στα υπόλοιπα υλικά. Τη ζάχαρη και το βούτυρο τα χτυπάμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι το μείγμα να ασπρίσει. Γενικά από τη στιγμή που ενσωματώνουμε και το αλεύρι, ανακατεύουμε απαλά ίσα-ίσα να ενωθούν τα υλικά. Ο χυλός θα πρέπει να είναι παχύρευστος και όχι αραιός. Αν η συνταγή θέλει και γάλα ή αλκοόλ, το προσθέτουμε αφού προηγουμένως έχουμε βάλει 2-3 κουταλιές αλεύρι για να μη κόψει το μείγμα. Μια πρέζα αλάτι δίνει πάντα ξεχωριστή γεύση.
SYNTAGES-ARTTABLE-MYSTIKA-GIA-NA-BGAINEI-TO-KEIK-PANTA-AFRATO1
Επιλογή ταψιού ή φόρμας
Το ταψί ή η φόρμα δεν πρέπει να είναι πολύ μικρό (θα ξεχειλίσει το μείγμα), ούτε πολύ μεγάλο (θα απλώσει πολύ το μείγμα και θα κάτσει).

Το ψήσιμο
Ο φούρνος θα πρέπει να έχει προθερμανθεί στους 170 περίπου βαθμούς. Το ταψί μπαίνει στη μεσαία σχάρα και για 1 τουλάχιστον ώρα δεν ανοίγουμε το φούρνο.

Μετά το ψήσιμο

Όταν βγάλουμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε τουλάχιστον μισή ώρα πριν το ξεφορμάρουμε ώστε να μην σπάσει κάπου. Για να κοπούν όμορφα οι φέτες του κέικ, τις κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι που το βουτάμε σε ζεστό νερό.

 

Πηγή: www.arttable.gr

 

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates