Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Μαρμελάδα φράουλα για αρχάριους

Η φράουλα δίνει μία από τις ωραιότερες μαρμελάδες για το πρωινό μας αλλά και για τα γλυκά μας. Σας δίνουμε μια απλή και πανεύκολη συνταγή για μαλακή και νόστιμη μαρμελάδα χωρίς πηκτίνη. Θα τη λατρέψετε και θα την τρώτε αρκετό καιρό!

Υλικά

  • 1 κιλό φρέσκες φράουλες, πλυμένες και καθαρισμένες από το κοτσάνι τους
  • 4 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

 

Εκτέλεση
1. Σε μια κατσαρόλα με χοντρή βάση πολτοποιούμε τις φράουλες με το εργαλείο του πουρέ.
2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Βάζουμε τη φωτιά στο δυνατό και φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό. Βράζουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι η θερμοκρασία του μείγματος να φτάσεις στους 105 βαθμούς.
3. Μοιράζουμε το μείγμα σε ζεστά αποστειρωμένα γυάλινα βάζα μέχρι το χείλος, αφήνοντας περίπου 1 εκ. χώρο. Σφραγίζουμε καλά, τα γυρνάμε ανάποδα, με το καπάκι προς τα κάτω, και τα αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν. Μετά αποθηκεύουμε.

Πηγή: www.arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates