Μια εξαίσια μαρινάδα με μεσογειακά μυρωδικά που θα δώσει ξεχωριστή γεύση στα ψητά μας και θα τα κάνει πιο τρυφερά. Ταιριάζει με όλα τα κρέατα που ψήνονται στα κάρβουνα, ιδίως με αρνίσια παϊδάκια και χοιρινές μπριζόλες.
Υλικά
- 3/4 φλιτζανιού ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας βασιλικό, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
- 1 κουταλιά της σούπας θυμάρι τριμμένο
- 2 φύλλα δάφνης σε μικρά κομματάκια
- 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 κουταλιά της σούπας δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
- 1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με το σύρμα όλα τα υλικά.
- Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για μία ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
Πηγή: www.arttable.gr
@tsemperlidou.gr, ευτυχία, θετική σκέψη, αισιοδοξία, αυτοβοήθεια