Ένα υπέροχο και απόλυτα καλοκαιρινό ορεκτικό, μαγειρεμένο στην πιο απλή μορφή του. Οι κολοκυθοανθοί είναι τα άνθη από τα κολοκυθάκια. Αγοράστε τους τις πρωινές ώρες, μόλις έχουν κοπεί από τα κολοκύθια, και διαλέξτε όσο μεγαλύτερα άνθη μπορείτε.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 25 κολοκυθοανθούς
- 1 1/4 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουτάκι μπύρα παγωμένη
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- θαλασσινό αλάτι για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τους κολοκυθοανθούς, αφαιρώντας το μεγαλύτερο μέρος από το κοτσάνι και τους στήμονες. Τους πλένουμε και τους αφήνουμε να στραγγίξουν.
- Σε ένα μπολ συνδυάζουμε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέτουμε την μπύρα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο χυλό- όχι πολύ παχύ αλλά ούτε και πολύ αραιό.
- Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε βαθύ τηγάνι. Βουτάμε έναν-έναν τους κολοκυθοανθούς στο χυλό, αφήνουμε να στάξει η περίσσεια και στη συνέχεια τους βάζουμε απαλά στο τηγάνι με το καυτό λάδι. Τους τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντάς τους κι από την άλλη πλευρά, μέχρι να ροδίσουν, για 2-3 λεπτά.
- Τους μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν, πασπαλίζουμε με θαλασσινό αλάτι και τους σερβίρουμε ζεστούς.
Πηγή: arttable.gr