Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κέικ με μέλι, μπανάνα και καρύδια

Απλό και πεντανόστιμο κέικ για το πρωινό, το κολατσιό ή τον απογευματινό καφέ. Ένας από τους καλύτερους τρόπους να εκμεταλλευτούμε τις ώριμες μπανάνες. Με το ίδιο μείγμα φτιάχνουμε και μαφινάκια, ενώ αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα καρύδια με κομματάκια μαύρης σοκολάτας.

Υλικά (για 10 μερίδες)

  • 225 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 175 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 150 γραμμάρια καρύδια, χοντροκομμένα
  • 2 μέτριες ώριμες μπανάνες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

SYNTAGES-ARTTABLE-KEIK-ME-MELI2
Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι και τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και τις προσθέτουμε μαζί με τα καρύδια στο μπολ. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ή χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να συνδυαστούν καλά τα υλικά.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μέτρια φόρμα για κέικ ελαφρώς λαδωμένη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε.

 

Πηγή: arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates