ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κέικ με μέλι, μπανάνα και καρύδια

Post by: 27/02/2016 0 comments

Απλό και πεντανόστιμο κέικ για το πρωινό, το κολατσιό ή τον απογευματινό καφέ. Ένας από τους καλύτερους τρόπους να εκμεταλλευτούμε τις ώριμες μπανάνες. Με το ίδιο μείγμα φτιάχνουμε και μαφινάκια, ενώ αν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα καρύδια με κομματάκια μαύρης σοκολάτας.

Υλικά (για 10 μερίδες)

  • 225 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 175 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 150 γραμμάρια καρύδια, χοντροκομμένα
  • 2 μέτριες ώριμες μπανάνες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

SYNTAGES-ARTTABLE-KEIK-ME-MELI2
Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι και τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι και τις προσθέτουμε μαζί με τα καρύδια στο μπολ. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ή χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να συνδυαστούν καλά τα υλικά.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μέτρια φόρμα για κέικ ελαφρώς λαδωμένη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε.

 

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons