ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για τάρτα με φράουλες και τραγανή επικάλυψη

Post by: 28/04/2018 0 comments

Μια εύκολη και λαχταριστή συνταγή για γλυκάκι με ζουμερές φράουλες και τραγανή κρούστα (κραμπλ). Ό,τι πρέπει για τον πρωινό ή τον απογευματινό καφέ αυτή την εποχή.

Υλικά (για 1 ταρτιέρα 25 εκατοστών)

  • 1½ φλιτζάνι αλεύρι
  • 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, κρύο και κομμένο σε κύβους
  • 500 γραμμάρια φρέσκες φράουλες ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, ½ φλιτζάνι ζάχαρη, το μπέϊκιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτουμε το βούτυρο και το αυγό και χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να προκύψει ένα ψιχουλιαστό μείγμα.
  2. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε ελαφρά τις φράουλες, την υπόλοιπη ζάχαρη και το κορν φλάουρ.
  3. Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα και ρίχνουμε μέσα τα 2/3 από το ψιχουλιαστό μείγμα του πρώτου μπολ. Το απλώνουμε καλά να καλύψει όλο τον πάτο της ταρτιέρας και τα τοιχώματα και το πιέζουμε με τα δάχτυλά μας ώστε να κολλήσει και να σταθεροποιηθεί
  4. Απλώνουμε από πάνω το περιεχόμενο του δεύτερου μπολ με τις φράουλες και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο 1/3 από το ψιχουλιαστό μείγμα.
  5. Ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει μια χρυσαφί απόχρωση. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons