ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για ψητό σάντουιτς με φράουλες, αβοκάντο και μοτσαρέλα

Post by: 21/04/2018 0 comments

Θρεπτικό και έξω από τα συνηθισμένα. Γλυκές και ζουμερές φράουλες που ψήνονται στο φούρνο, ώριμο αβοκάντο και νόστιμη λιωμένη μοτσαρέλα κλεισμένα σε δύο παχιές φέτες πολύσπορου ψωμιού. Δοκιμάστε το!

Υλικά (για 2 σάντουιτς)

  • 2 φλιτζάνια ώριμες φράουλες, πλυμένες, καθαρισμένες και κομμένες και τέσσερα
  • 1/2 μεγάλο ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
  • 4 παχιές φέτες πολύσπορου ψωμιού
  • 4 φέτες τυρί μοτσαρέλα
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καρύδας (ή κανονική ζάχαρη)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση 

  1. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις φράουλες με τη ζάχαρη, να καλυφθούν εντελώς. Τις μεταφέρουμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, τις απλώνουμε σε μία στρώση και τις ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά.
  2. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλείφουμε 2 φέτες ψωμιού με το μισό ελαιόλαδο και τις βάζουμε με τη λαδωμένη πλευρά προς τα κάτω στο τηγάνι. Προσθέτουμε από πάνω τη μοτσαρέλα, το αβοκάντο και τις ψημένες φράουλες.
  3. Αλείφουμε και τις υπόλοιπες 2 φέτες με ελαιόλαδο και τις τοποθετούμε από πάνω, με τη λαδωμένη πλευρά προς τα πάνω. Τις αφήνουμε στη φωτιά για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν από κάτω
  4. Γυρίζουμε προσεκτικά τα σάντουιτς από την άλλη μεριά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για μερικά λεπτά ακόμα μέχρι να ροδίσει και αυτή η πλευρά. Τρώγονται ζεστά!

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons