ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή γκουρμέ σάντουιτς με κιμά

Post by: 20/01/2018 0 comments

Όταν το σάντουιτς γίνεται ένα χορταστικό γεύμα… Ξεχάστε τα βαρετά τοστ και τα “βρώμικα” και δημιουργήστε κάτι πολύ πιο νόστιμο με εκλεκτά υλικά. Στην Αμερική το λένε Sloppy Joe και φτιάχνεται με ψωμάκια του μπέργκερ.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
  • 150 γραμμάρια κέτσαπ
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού Worcestershire σος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
  • 8 φέτες ψωμί
  • ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση 

  1. Σε ένα φαρδύ τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε τον κιμά και τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά. Αφήνουμε 3-4 λεπτά να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά, μέχρι να μαραθούν ελαφρώς τα λαχανικά και πάρει ο κιμάς καλό χρώμα.
  2. Ανακατεύουμε την κέτσαπ με την Worcestershire σος, το ξίδι, το χυμό του λεμονιού και τη μουστάρδα και τα προσθέτουμε στον κιμά. Αλατοπιπερωνούμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, προσθέτοντας νερό αν χρειάζεται, μέχρι ο κιμάς να μείνει με μια πηχτή σάλτσα.
  3. Φρυγανίζουμε τις φέτες του ψωμιού, απλώνουμε πάνω τους τη σάλτσα του κιμά, πασπαλίζουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons