ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για ζεστή ρεβιθοσαλάτα με μανιτάρια

Post by: 13/01/2018 0 comments

Ζεστή ρεβιθοσαλάτα, υγιεινή, πολύ γευστική και χορταστική. Ό,τι πρέπει για ελαφρύ γεύμα και για αποτοξίνωση από την κρεατοφαγία.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 250 γραμμάρια ρεβίθια
  • 1/4 φλιτζανιού ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 ½ λεμόνι
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
  • 250 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα της αρεσκείας σας, κομμένα σε κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε από την προηγούμενη τα ρεβίθια σε νερό να μουλιάσουν. Τα βράζουμε, προσθέτοντας και το κλωνάρι δενδρολίβανου, μέχρι να μαλακώσουν καλά χωρίς να διαλυθούν. Όταν κοντεύουν να είναι έτοιμα, τα αλατίζουμε.
  2. Ενώ τα ρεβίθια μαγειρεύονται, ετοιμάζουμε τα μανιτάρια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια με το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν και να πιουν τα υγρά τους. Τα σβήνουμε με το μισό χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σβήνουμε τη φωτιά.
  3. Σε ένα μπολ χτυπάμε το υπόλοιπο λάδι με το υπόλοιπο λεμόνι. Σουρώνουμε τα ρεβίθια (πετάμε το δενδρολίβανο) και τα μεταφέρουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με το λαδολέμονο, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons