Αν ψάχνετε μια απλή, νόστιμη και οικονομική ιδέα για μακαρόνια και σας αρέσει το σκόρδο, τότε αυτή είναι μια συνταγή που πρέπει να ξέρετε. Σκορδομακάρονα με ντοματίνια ή αλλιώς η νοστιμιά της απλότητας.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 1/2 κιλό σπαγγέτι
- 1/3 φλιτζανιού ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
- 5 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 20 ντοματίνια
- 4 κουταλιές της σούπας φύλλα βασιλικού
- 1 κουταλιά της σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
- 1/3 κουταλάκι του γλυκού. πάπρικα
- 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Φροντίζουμε να μείνουν αλ ντέντε.
2. Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο με τα ντοματίνια ολόκληρα (αν είναι μεγάλα τα κόβουμε στα δύο). Προσθέτουμε τη ρίγανη, το μισό βασιλικό, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε μια φορά και σβήνουμε τη φωτιά.
3. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και περιχύνουμε με το περιεχόμενο του τηγανιού. Ανακατεύουμε ελαφρά.
4.Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με τον υπόλοιπο βασιλικό και τριμμένη παρμεζάνα.
Πηγή: www.arttable.gr