ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για σάντουιτς με μπριζολάκια και μοτσαρέλα

Post by: 06/01/2018 0 comments

Ξεχάστε τα “βρώμικα”. Αυτό το νόστιμο, χορταστικό και εντυπωσιακό σάντουιτς θα ικανοποιήσει απόλυτα την ανάγκη σας για κρέας. Τα λαχανικά και το τυρί μπορούν να αλλάξουν ανάλογα με τα γούστα του καθενός.

Υλικά (για 4 σάντουιτς)

  • 4 μεγάλα μακρόστενα ψωμάκια
  • 4 λεπτά μοσχαρίσια μπριζολάκια χωρίς κόκκαλο
  • 5 κουταλιές της σούπας ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
  • 250 γραμμάρια μοτσαρέλα κομμένη σε φέτες
  • 1 κουταλιά της σούπας από μαύρο, κόκκινο και πράσινο πιπέρι, τριμμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Με ένα πινέλο μαγειρικής περνάμε με λάδι τα μπριζολάκια, τα πασπαλίζουμε με το μείγμα από τα πιπέρια, τα αλατίζουμε και τα πιέζουμε ελαφρά με το πλατύ μέρος από ένα μικρό μπαλτά ώστε να κολλήσουν καλά επάνω τα μπαχαρικά.
  2. Ψήνουμε τα μπριζολάκια σε αντικολλητικό τηγάνι για 4-5 λεπτά από κάθε μεριά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
  3. Τα βγάζουμε από το τηγάνι, προσθέτουμε μέσα το λάδι που έμεινε και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμύδια και τις πιπεριές. Σβήνουμε με το μπαλσάμικο.
  4. Ανοίγουμε τα ψωμάκια με ένα κοφτερό μαχαίρι κατά μήκος στα δύο (χωρίς να αποχωρήσουμε τελείως τα δύο κομμάτια) και μοιράζουμε  στο ένα από τα δύο κομμάτια τα μπριζολάκια, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τη μοτσαρέλα.
  5. Όπως είναι ανοιχτά τα ψωμάκια, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί σε αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 3-4 λεπτά μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα. Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μισό ψωμάκι και σερβίρουμε.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons