Μια ωραία ιδέα για να βάλουμε τα φασόλια στη διατροφή μας. Νόστιμη και χορταστική, αυτή η σαλάτα τρώγεται κρύα, σκέτη ή παρέα με ψητό κρέας. Η γλυκιά γεύση από το άμυλο των φασολιών δένει υπέροχα με την υπόξινη από το λεμόνι.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 1 φλιτζάνι φασόλια άσπρα βρασμένα
- 1 φλιτζάνι φασόλια χάντρες βρασμένα
- 1 φλιτζάνι φασόλια κόκκινα βρασμένα
- 1 φλιτζάνι καλαμπόκι βρασμένο
- ½ φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα (προαιρετικά)
- 1 κρεμμύδι κόκκινο, κομμένο σε κομματάκια
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1/3 φλιτζανιού ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
- χυμό από ένα λεμόνι
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τον μισό μαϊντανό.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Χτυπάμε το λάδι με το λεμόνι και περιχύνουμε τη σαλάτα.
- Γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρουμε.
Πηγή: www.arttable.gr