Βάλτε δροσιά και χρώμα στο πιάτο σας με μια σαλάτα που πέρα από όμορφη είναι και πολύ νόστιμη, συνδυάζοντας πρασινάδα και βαλσαμικό ξύδι με φράουλες, αβοκάντο και φιστίκι.
Υλικά (για 2-3 άτομα)
- 250 γρ. φράουλες κομμένες στα δύο
- 1 αβοκάντο, κομμένο σε κυβάκια
- 200 γρ. ρόκα ή σπανάκι (ή ανάμεικτα)
- 1/3 φλιτζανιού φιστίκια Αιγίνης
Για το ντρέσινγκ
- 3 κουταλιές της σούπας ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ξίδι μπαλσάμικο άσπρο
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά για το ντρέσινγκ, αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα.
2. Πλένουμε καλά τα φύλλα από τη ρόκα ή το σπανάκι και τα στρώνουμε σε μια σαλατιέρα. Ρίχνουμε από πάνω τις φράουλες, το αβοκάντο και τα φιστίκια και ανακατεύουμε απαλά.
3. Ραντίζουμε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.
Πηγή: www.arttable.gr