Ωραία, γεμιστά μήλα για τις μέρες του φθινοπώρου και όχι μόνο. Ό,τι πρέπει για τις ώρες που μας πιάνει μια ακατανίκητη επιθυμία για κάτι γλυκό.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 4 μήλα
- 1/2 φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα
- 2-3 κ.σ. σταφίδες
- 2 κ.σ. μέλι
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι (προαιρετικά)
- 1/4 φλιτζανιού ταχίνι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλένουμε καλά τα μήλα και αφαιρέσουμε το κέντρο τους (κουκούτσια και σκληρά μέρη). Τα βάζουμε σε ένα ταψί.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα καρύδια, τις σταφίδες, το μέλι, την κανέλα και το ταχίνι.
- Γεμίζουμε το άδειο μέρος των μήλων με το μείγμα και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν (αλλά να μην λιώσουν) και να τρυπιούνται εύκολα με ένα μυτερό μαχαίρι.
- Τα σερβίρουμε με έξτρα μέλι και κανέλα.
Πηγή: www.arttable.gr