ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για ψητά μήλα με καρύδια, μέλι και ταχίνι

Post by: 04/11/2017 0 comments

Ωραία, γεμιστά μήλα για τις μέρες του φθινοπώρου και όχι μόνο. Ό,τι πρέπει για τις ώρες που μας πιάνει μια ακατανίκητη επιθυμία για κάτι γλυκό.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 4 μήλα
  • 1/2 φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα
  • 2-3 κ.σ. σταφίδες
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι (προαιρετικά)
  • 1/4 φλιτζανιού ταχίνι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλένουμε καλά τα μήλα και αφαιρέσουμε το κέντρο τους (κουκούτσια και σκληρά μέρη). Τα βάζουμε σε ένα ταψί.
  2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα καρύδια, τις σταφίδες, το μέλι, την κανέλα και το ταχίνι.
  3. Γεμίζουμε το άδειο μέρος των μήλων με το μείγμα και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν (αλλά να μην λιώσουν)  και να τρυπιούνται εύκολα με ένα μυτερό μαχαίρι.
  4. Τα σερβίρουμε με έξτρα μέλι και κανέλα.

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons