Απλό, γευστικό, ανοιξιάτικο πιάτο για το καθημερινό τραπέζι. Τώρα που είναι η εποχή τους, προτιμήστε τις φρέσκες αγκινάρες για περισσότερη νοστιμιά.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 1 πακέτο πένες
- αγκινάρες φρέσκες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλάκια του γλυκού σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
- 3 κουταλιές της σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
- 150 γρ. παρμεζάνα σε φλοίδες
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες. Κόβουμε τις κορυφές, αφαιτούμε το χνούδι, τις κόβουμε στα τέσσερα και τις βάζουμε σε νερό με λεμόνι για να μη μαυρίσουν.
2. Βάζουμε τις πένες να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό.
3. Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και αλατοπίπερο. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες.
4. Μόλις βράσουν οι πένες, τις σουρώνουμε και τις ανακατεύουμε στο τηγάνι με τις αγκινάρες. Προσθέτουμε και τον άνηθο. Τις σερβίρουμε γαρνίροντας με φλοίδες παρμεζάνας.
Πηγή: www.arttable.gr