Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για παλαμίδα σκορδάτη στη γάστρα

Εύκολο, χορταστικό και θρεπτικό φαγητό με το φθηνό ψαράκι της οικογένειας. Συνοδεύουμε με χόρτα βραστά ή πράσινη σαλάτα κι ένα καλό λευκό κρασί.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 παλαμίδα (1.200-1.400 γρ. περίπου)
  • ½ φλιτζάνι ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας τριμμένη ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο
  • 2-3 κλαράκια δενδρολίβανο (τα φυλλαράκια) συν 2 κλαράκια για το γαρνίρισμα
  • 2 λεμόνια
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Καθαρίζουμε την παλαμίδα από τα εντόσθια. Την πλένουμε πολύ καλά και την αφήνουμε να σουρώσει.
3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, τον χυμό από το ένα λεμόνι, τη μισή ρίγανη και τα φυλλαράκια από  το μισό δενδρολίβανο. Κόβουμε το δεύτερο λεμόνι σε οχτώ μισές φέτες.
4. Κάνουμε 4 εγκοπές στην παλαμίδα και μπήγουμε στην κάθε μία από μία σκελίδα σκόρδο, μια φέτα λεμόνι και λίγο αλατοπίπερο.
5. Βάζουμε την παλαμίδα στη γάστρα, προσθέτουμε το κρασί, ραντίζουμε με το λαδολέμονο από το μπολ, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ρίγανη, μαϊντανό και δενδρολίβανο, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα περίπου. Τα τελευταία 20 λεπτά βγάζουμε το καπάκι για να  πάρει χρώμα το ψάρι.
6. Σερβίρουμε το ψάρι γαρνιρισμένο με τις υπόλοιπες φέτες λεμονιού και τα κλαράκια δενδρολίβανου.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates