Ποιος είπε πως η ομελέτα δεν είναι ένα πλήρες γεύμα; Ιδού μια νόστιμη ιδέα για πληθωρική και χορταστική ομελέτα φούρνου με κοτόπουλο, πατάτα και λαχανικά, που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα.
Υλικά (για 4 μερίδες)
- 400 γρ. φιλέτο, κοτόπουλο κομμένο σε κυβάκια
- 4 μεγάλες πατάτες, καθαρισμένες
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε κυβάκια
- 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
- 1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 5 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
- 1/3 φλιτζανιού παρμεζάνα ή γραβιέρα
- 1/4 φλιτζανιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν (δεν τις παραβράζουμε). Στραγγίζουμε, αφήνουμε να κρυώσουν και τις κόβουμε σε κυβάκια.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι που μπαίνει και στο φούρνο σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.
- Με μια τρύπια κουτάλα αφαιρούμε τα λαχανικά από το τηγάνι και τα αφήνουμε κατά μέρος. Ρίχνουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε 1/3 φλιτζανιού ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με το λάδι του.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι τα λαχανικά και τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα να ενωθούν οι γεύσεις και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε τους κρόκους μαζί με το γάλα και προσθέτουμε και τα τυριά. Ενσωματώνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα και τη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά.
- Περιχύνουμε με αυτό μείγμα το κοτόπουλο με τα λαχανικά και βάζουμε το τηγάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-17 περίπου λεπτά μέχρι η ομελέτα να σφίξει και να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.