ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για νηστίσιμα brownies με σοκολάτα και ταχίνι

Post by: 06/03/2018 0 comments

Ποιος δεν λατρεύει τα brownies; Μαλακά, με τραγανή επιφάνεια και από μέσα υγρά. Ένα φανταστικό σοκολατένιο γλυκό για όλη την οικογένεια. Με αυτή τη συνταγή τα απολαμβάνουμε στη νηστίσιμη εκδοχή τους, η οποία δεν υστερεί καθόλου σε γεύση. Για περισσότερη απόλαυση, μπορούμε να τα σερβίρουμε με φρούτα εποχής ή και λιωμένη κουβερτούρα.

Υλικά
(για 8 μερίδες)

  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα, κομμένη σε κομματάκια
  • 150 γραμμάρια ταχίνι
  • χυμό από 3 πορτοκάλια
  • 50 ml κονιάκ
  • 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 100 γραμμάρια καρύδια, ψιλοκομμένα
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί.
  2. Λιώνουμε τα 100 γρ. κουβερτούρας σε μπέν μαρί. Μόλις λιώσει, την αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά να κρυώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά το ταχίνι, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και το κονιάκ. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε και το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, διπλώνοντας απαλά το μείγμα με απαλές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω. Δεν χρειάζεται πολύ χτύπημα. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια και την υπόλοιπη σοκολάτα σε κομματάκια και ανακατεύουμε.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα ομοιόμορφα στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά. Προσέχουμε να μην τα ψήσουμε πολύ- δεν θέλουμε να είναι στεγνά μέσα. Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν κόψουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons