Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για μπριζόλες φούρνου με μπύρα

Μια συνταγή για όσους τους αρέσουν τα κρεατικά μαγειρεμένα με μπύρα. Τρυφερές χοιρινές μπριζόλες-μούρλια για να γλείφετε τα δάχτυλά σας. Βάλτε και πατατούλες για να γίνουν λουκούμι.

 

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 4 μπριζόλες χοιρινές
  • 4-5 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κομμάτια
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη ρίγανη
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μαρινάδα

  • 1 κουτάκι μπύρα
  • 1/3 φλιτζανιού ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο σε ροδέλες
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη ρίγανη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο θυμάρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μαύρο

 

Εκτέλεση
1. Βάζουμε τις χοιρινές μπριζόλες σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και περιχύνουμε τις μπριζόλες. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
2. Βγάζουμε το μπολ από το ψυγείο και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Στο μεταξύ προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
3. Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα ταψί και γύρω τους απλώνουμε τις πατάτες. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
4. Ψήνουμε για 45 περίπου λεπτά με σκεπασμένο το ταψί με αλουμινόχαρτο και άλλα 45 λεπτά χωρίς το αλουμινόχαρτο μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ροδίσει το κρέας.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates