ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για μοσχάρι σούπα με λαχανικά

Post by: 03/02/2018 0 comments

Ζεστή, θρεπτική και χορταστική. Τι καλύτερο από μια πεντανόστιμη κρεατόσουπα με λαχανικά για τις κρύες μέρες; Επιλέξτε ένα καλό κομμάτι κρέας για σούπα και απολαύστε τη μαζί με χωριάτικο ψωμί και καλό κρασί.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1000-1200 γρ. μοσχάρι ελιά, κομμένο σε μερίδες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 4 μέτριες πατάτες, κομμένες στα τέσσερα
  • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 πράσο, κομμένο σε ροδέλες
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 2 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
  • 1/3 ποτήρι κρασί κόκκινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά καπνιστή
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καυτερή
  • ½ φλιτζάνι ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρέας και τη δάφνη και σοτάρουμε ελαφρά μέχρι να πιεί τα υγρά του. Ρίχνουμε τότε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πάπρικα (γλυκιά και καυτερή), συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά το σοτάρισμα και σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το οινόπνευμα, προσθέτουμε 3 ποτήρια βραστό νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 1 ώρα περίπου. Αν χρειαστεί, ενδιάμεσα προσθέτουμε λίγο ακόμη βραστό νερό.
  2. Αφού το κρέας έχει πλέον μαλακώσει και έχει μείνει με λίγο ζουμί, προσθέτουμε τις ντομάτες, τον ντοματοπελτέ, τα καρότα, το πράσο και τις πατάτες. Αλατίζουμε, προσθέτουμε 2 ποτήρια περίπου βραστό νερό (να σκεπάσει το φαγητό) και συνεχίζουμε το βράσιμο για 1 ώρα ακόμα.
  3. Σερβίρουμε το φαγητό σε βαθύ σκεύος και συνοδεύουμε με ψωμί και κόκκινο κρασί.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons