Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για μεσογειακή σαλάτα ζυμαρικών

Δροσερή σαλάτα με ζυμαρικά, γεμάτη αγαπημένες γεύσεις Μεσογείου. Μπορεί να σταθεί ως ένα ελαφρύ ολοκληρωμένο πιάτο ή συνοδευτικό ψητών κρεάτων.

Υλικά (για 4-6 άτομα)

  • 500 γρ. ζυμαρικά φαρφάλες (φιογκάκια)
  • 4 κουταλιές της σούπας λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 15 ελιές ανάμεικτες καλαμών και πράσινες χωρίς κουκούτσι
  • 250 γρ. κατσικίσια φέτα, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας φυλλαράκια μαϊντανού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό θυμάρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το ντρέσινγκ

  • 1/3 φλιτζανιού ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο

Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε, τους ρίχνουμε κρύο νερό και τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
2. Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ χτυπώντας σε ένα μπολάκι το λάδι και το μπαλσάμικο.
3. Προσθέτουμε στο μπολ με τα μακαρόνια, τις ντομάτες, τις ελιές, τη ρίγανη, το θυμάρι, το σκόρδο και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε απαλά. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, απλώνουμε από πάνω τη φέτα, γαρνίρουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates