ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για κρεμώδη σούπα από άσπρα φασόλια

Post by: 27/01/2018 0 comments

Λευκά μικρά φασόλια σε μια υπέροχη κρεμώδη σούπα που θα σας ζεστάνει, θα σας χορτάσει και σίγουρα θα σας ικανοποιήσει γευστικά. Το σκόρδο και το δεντρολίβανο της δίνουν βαθιά γεύση και άρωμα.

Υλικά (για 4-6 άτομα)

  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο δεντρολίβανο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες στη μέση
  • 4 φλιτζάνια φασόλια cannellini ή άλλα λευκά μικρά φασόλια, βρασμένα και στραγγισμένα
  • 3-4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 5 λεπτά περίπου να μαλακώσει.
  2. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το σκόρδο, λίγο αλάτι και τα φασόλια, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη.
  3. Προσθέτουμε 3 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε χωρίς να σκεπάσουμε την κατσαρόλα μέχρι το σκόρδο να μαλακώσει, περίπου 20 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  4. Αδειάζουμε τη σούπα στο μπλέντερ σε δόσεις και πολτοποιούμε μέχρι να γίνει λεία και ομοιογενής. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε περισσότερο ζωμό λαχανικών.
  5. Βάζουμε ξανά τη σούπα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Αφήνουμε λίγο στη φωτιά, προσθέτουμε αλατοπίπερο ανάλογα με τα γούστα μας και σερβίρουμε.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons