Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για κοτόπουλο στο φούρνο με πορτοκάλι και μπαχαρικά

Μια ωραία ιδέα για να σπάσουμε τη ρουτίνα και να δώσουμε γεύση και άρωμα στο κοτόπουλο φούρνου. Βάλτε και λίγες πατατούλες στο ταψί για να πάρουν κι αυτές άρωμα πορτοκαλιού.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1, 2 κιλά κοτόπουλο τεμαχισμένο
  • 1/3 φλιτζανιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1/3 φλιτζανιού μέλι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • 1 πορτοκάλι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση 

  1. Βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, το λάδι, το σκόρδο, το κόλιανδρο, το κύμινο και τον κουρκουμά και ανακατεύουμε απαλά. Αλατοπιπερώνουμε. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να μαριναριστεί.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετούμε τις φέτες πορτοκαλιού πάνω στο κοτόπουλο. Το ψήνουμε στο φούρνο, αλείφοντάς το κατά τη διάρκεια του ψησίματος με τα υγρά του ταψιού, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί εσωτερικά.
  3. Το σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και συνοδεύουμε με ρύζι ή με πατάτες φούρνου.
Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates