ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για κοτόπουλο στο φούρνο με πορτοκάλι και μπαχαρικά

Post by: 28/10/2017 0 comments

Μια ωραία ιδέα για να σπάσουμε τη ρουτίνα και να δώσουμε γεύση και άρωμα στο κοτόπουλο φούρνου. Βάλτε και λίγες πατατούλες στο ταψί για να πάρουν κι αυτές άρωμα πορτοκαλιού.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1, 2 κιλά κοτόπουλο τεμαχισμένο
  • 1/3 φλιτζανιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 1/3 φλιτζανιού μέλι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • 1 πορτοκάλι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση 

  1. Βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, το λάδι, το σκόρδο, το κόλιανδρο, το κύμινο και τον κουρκουμά και ανακατεύουμε απαλά. Αλατοπιπερώνουμε. Καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να μαριναριστεί.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετούμε τις φέτες πορτοκαλιού πάνω στο κοτόπουλο. Το ψήνουμε στο φούρνο, αλείφοντάς το κατά τη διάρκεια του ψησίματος με τα υγρά του ταψιού, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί εσωτερικά.
  3. Το σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και συνοδεύουμε με ρύζι ή με πατάτες φούρνου.
Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons