Ένα νοστιμότατο πιάτο που παντρεύει θησαυρούς στεριάς και θάλασσας, με το ούζο να του δίνει ξεχωριστό άρωμα. Απολαυστικό και νηστίσιμο μαζί.
Υλικά (για 3-4 άτομα)
- 800 γρ. καλαμάρια μικρά (κατά προτίμηση φρέσκα), πλυμένα και καθαρισμένα
- ¾ φλιτζανιού ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας κάππαρη πλυμένη και στραγγισμένη
- ½ φλιτζάνι μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
- 100 ml ούζο
- 12 ντοματίνια κομμένα στα δύο
- 1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια φαρδιά αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά, την πάπρικα, τα καλαμαράκια και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν τα καλαμαράκια.
- Σβήνουμε με το ούζο, περιμένουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε ¾ φλιτζανιού ζεστό νερό. Βράζουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια.
- Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την κάππαρη, τα ντοματίνια, τις ελιές, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το βράσιμο για 3-4 λεπτά.
- Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
Πηγή: www.arttable.gr