ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για Καλαμαράκια με ντοματίνια, ελιές και άρωμα ούζου

Post by: 02/09/2017 0 comments

Ένα νοστιμότατο πιάτο που παντρεύει θησαυρούς στεριάς και θάλασσας, με το ούζο να του δίνει ξεχωριστό άρωμα. Απολαυστικό και νηστίσιμο μαζί.

Υλικά (για 3-4 άτομα)

  • 800 γρ. καλαμάρια μικρά (κατά προτίμηση φρέσκα), πλυμένα και καθαρισμένα
  • ¾ φλιτζανιού ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας κάππαρη πλυμένη και στραγγισμένη
  • ½ φλιτζάνι μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 100 ml ούζο
  • 12 ντοματίνια κομμένα στα δύο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια φαρδιά αντικολλητική κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά, την πάπρικα, τα καλαμαράκια και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν τα καλαμαράκια.
  2. Σβήνουμε με το ούζο, περιμένουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε ¾ φλιτζανιού ζεστό νερό. Βράζουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια.
  3. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την κάππαρη, τα ντοματίνια, τις ελιές, τον μαϊντανό και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το βράσιμο για 3-4 λεπτά.
  4. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons