ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για φιλέτο γλώσσας με ντοματίνια

Post by: 08/07/2017 0 comments

Ένας πανεύκολος και νόστιμος τρόπος για να μαγειρέψουμε φιλέτο γλώσσας και να το μεταμορφώσουμε σε ένα απολαυστικό πιάτο για το καθημερινό τραπέζι. Ελαφριά και καλοκαιρινή συνταγή για ψαράκι.

 

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 600 γρ. φιλέτα γλώσσας
  • 16 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση
1. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο στο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα. Βάζουμε τα ντοματίνια στο τηγάνι με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, προσθέτουμε μία πρέζα αλάτι, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
2. Βάζουμε τα φιλέτα γλώσσας στο τηγάνι, προσθέτουμε τον μαϊντανό και τη ρίγανη και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά (5 λεπτά από κάθε πλευρά) σε μέτρια φωτιά.
3. Σερβίρουμε τα φιλέτα ζεστά μαζί με τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons