ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για φετουτσίνι με μπέικον, πράσα και μασκαρπόνε

Post by: 25/11/2017 0 comments

Μια διαφορετική, απολαυστική συνταγή για ζυμαρικά με μια κρεμώδη σάλτσα από τυρί μασκαρπόνε και με τον ιδιαίτερο γευστικά συνδυασμό πράσου-μπέικον. Δοκιμάστε τη και σίγουρα θα την ξαναφτιάξετε.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 πακέτο ζυμαρικά φετουτσίνι (ή σπαγγέτι)
  • 6 φέτες μπέικον
  • 75 γραμμάρια βούτυρο
  • 450 γραμμάρια πράσα, κομμένα σε κυβάκια
  • 150 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 250 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
  • 75 γραμμάρια φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρουμε το μπέικον σε ένα τηγάνι και το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Μόλις κρυώσει λίγο το ψιλοκόβουμε.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε τα πράσα. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν πολύ αλλά να μην πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το μπέικον και ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να πάρει βράση. Μόλις εξατμιστεί περίπου το μισό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μασκαρπόνε. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει μέσα στα πράσα. Σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε τα 2/3 της παρμεζάνας και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  4. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα.
  5. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με την υπόλοιπη παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons