ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για εύκολο cheesecake με γιαούρτι και φράουλες

Post by: 03/06/2017 0 comments

Εύκολη συνταγή για λαχταριστό cheesecake χωρίς ψήσιμο, για όσους προτιμούν μια πιο ανάλαφρη εκδοχή! Ιδανικό για όταν θέλετε κάτι γλυκό με τον καφέ σας αλλά και για να σας βγάλει ασπροπρόσωπους όταν έχετε καλεσμένους στο σπίτι.

 

Υλικά (για 8-10 μερίδες)

Για τη βάση

  • 250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο

Για την κρέμα

  • 250 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 7 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
  • φρέσκιες φράουλες ή μαρμελάδα φράουλα για επικάλυψη

Εκτέλεση 
1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι. Τα αδειάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά.
2. Στρώνουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι (ή σε φόρμα του κέικ με αποσπώμενα πλαϊνά τοιχώματα) και το πιέζουμε στον πάτο. Το βάζουμε στο ψυγείο να στερεοποιηθεί για περίπου 30 λεπτά.
3. Μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι μαλακά, τα βάζουμε σε ένα μπρίκι με πολύ λίγο νερό και ζεσταίνουμε να λιώσουν.
4. Σε ένα μπολ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τη λιωμένη ζελατίνα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να προκύψει μια λεία κρέμα.
5. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από το τριμμένο μπισκότο, ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
6. Όταν κρυώσει καλά το cheesecake, το βγάζουμε από το ψυγείο, ξεφορμάρουμε προσεκτικά, γαρνίρουμε την επιφάνεια με φράουλες κομμένες στη μέση ή και μαρμελάδα φράουλας και σερβίρουμε.

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons