Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για εύκολη μηλόπιτα με 5 υλικά

Τι ωραιότερο να συνοδεύσει τον απογευματινό καφέ μας από ένα ζεστό κομμάτι μηλόπιτας. Η συγκεκριμένη είναι απλή και οικονομική. Τη σερβίρουμε ζεστή με παγωτό βανίλια για επιπλέον απόλαυση.

Υλικά (για ένα ταψί 22 εκ.)

  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη συν έξτρα για πασπάλισμα
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 6 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 φύλλα ζύμης για τάρτα

  

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ένα ταψί για τάρτες 22 εκ.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι και την κανέλα. Προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε με ένα μεγάλο κουτάλι μέχρι να καλυφθούν καλά.
  3. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε το ένα φύλλο ζύμης. Το μεταφέρουμε προσεκτκά στη βουτυρωμένη ταρτιέρα και το στρώνουμε, αφήνοντας λίγο να εξέχει στις άκρες. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τα μήλα.
  4. Το δεύτερο φύλλο το κόβουμε σε λωρίδες και τις τοποθετούμε πλέκοντας τες. Διπλώνουμε τη ζύμη που προεξέχει πάνω στις άκρες του πλέγματος.
  5. Αλείφουμε την επιφάνεια και τις άκρες με λίγο γάλα και πασπαλίζουμε προαιρετικά με ζάχαρη, αν θέλουμε πιο γλυκιά και τραγανή την επιφάνεια.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50-55 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates