Μια άκρως εποχική και μυρωδάτη σαλάτα. Απλή, λιτή και με απόλυτα μεσογειακή γεύση, ιδανική για ελαφρύ μεσημεριανό ή βραδινό γεύμα τις μέρες που ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο.
Υλικά (για 4-6 άτομα)
- 1 πακέτο μακαρόνια πένες, βίδες ή φιογκάκια
- 10 ντοματίνια κομμένα στα δύο
- 50 γρ. φέτα
Για τη σάλτσα πέστο
- 80 γρ. κουκουνάρι, ψημένο
- 25 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 25 γρ. πεκορίνο τριμμένο
- 25 φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/3 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα σουρώνουμε. Ύστερα, τα ρίχνουμε σε μια σαλατιέρα, προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τη φέτα και τη σάλτσα πέστο και ανακατεύουμε. Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά έως και 1 ώρα και μετά σερβίρουμε.
- Για την πέστο: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ εκτός από το ελαιόλαδο και τα τυριά, να πολτοποιηθούν ελαφρώς. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σταδιακά και στη συνέχεια τα τυριά, και δουλεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να δημιουργηθεί μια παχιά πάστα.
Πηγή: www.arttable.gr