Αν αναζητάτε την τέλεια συνταγή για χοιρινά μπριζολάκια, είναι αυτή εδώ! Ένα απολαυστικό, απλό και οικονομικό πιάτο για εκείνες τις μέρες που μας βασανίζει το ερώτημα: Τι θα φάμε (πάλι) σήμερα;
Υλικά (για 4 άτομα)
- 1 κιλό χοιρινά μπριζολάκια λαιμού, χωρίς κόκαλο
- ⅓ φλιτζανιού μαγιονέζα
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- ⅛ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- ¼ κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το μέλι, τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Αλατοπιπερώνουμε τα μπριζολάκια από κάθε μεριά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαρύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Όταν κάψει, βάζουμε τα μπριζολάκια τμηματικά να πάρουν χρώμα από κάθε πλευρά, για περίπου 3-5 λεπτά. Μεταφέρουμε τα μπριζολάκια σε ένα πυρέξ.
- Αλείφουμε τα μπριζολάκια με τη σάλτσα μουστάρδας-μελιού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Ολοκληρώνουμε το ψήσιμο μεταφέροντας τη σχάρα κάτω από το γκριλ για 3-5 λεπτά μέχρι να πάρει το φαγητό ωραίο χρώμα.
Πηγή: www.arttable.gr