Υλικά (για 6 άτομα)
- 12 αρνίσια παϊδάκια
- 1 1/2 φλιτζάνια ούζο
- 1/4 φλιτζανιού ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλάκια του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόκκοι πιπεριού, σπασμένοι
- αλάτι
Εκτέλεση
1. Φτιάχνουμε τη μαρινάδα: Ανακατεύουμε το ούζο με το ελαιόλαδο, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και μια μεγάλη πρέζα αλάτι. Τοποθετούμε τα παϊδάκια στο μείγμα, τα αλείφουμε καλά ένα-ένα και τα αφήνουμε να μαριναριστούν, σε δροσερή θερμοκρασία δωματίου, για 3 ώρες, γυρίζοντάς τα κάθε μισάωρο.
2. Βγάζουμε τα παϊδάκια από τη μαρινάδα, πασπαλίζουμε με αλατοπιπέρο και τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε τηγάνι-σχάρα για περίπου 8 λεπτά από κάθε πλευρά.
Πηγή: www.arttable.gr