Νόστιμη βελουτέ σούπα με ένα συνδυασμό υλικών που την καθιστά πραγματική ιδιαίτερη. Ένα πολύ ανακουφιστικό πιάτο για τα βράδια.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 800 γρ. καρότα κομμένα σε ροδέλες
- χυμό από ένα πορτοκάλι
- 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
- 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο τζίντζερ
- 2 πατάτες καθαρισμένες, βρασμένες και κομμένες σε κομματάκια
- 2 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι (προαιρετικά)
- ½ φλιτζάνι παρθένο ελαιόλαδο
- 4 φλιτζάνια έτοιμο ζωμό κότας
- 1 κουταλάκι του γλυκού δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
- αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε τα καρότα και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε ένα φλιτζάνι ζωμό κότας, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 10 περίπου λεπτά μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν.
- Μεταφέρουμε στο μπλέντερ τη μισή ποσότητα από το περιεχόμενο του τηγανιού και τα μισά από τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το γιαούρτι) και τα πολτοποιούμε. Κάνουμε το ίδιο και για τα υπόλοιπα υλικά.
- Μεταφέρουμε όλα τα πολτοποιημένα υλικά σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε και το γιαούρτι (προαιρετικά) και αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις ανακατεύοντας.
- Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο άνηθο, μαζί με κρουτόν ή τραγανό ψωμί.
Πηγή: www.arttable.gr