Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη σπιτική συνταγή για χταπόδι κοκκινιστό με ζυμαρικά.

Ένα νοστιμότατο πιάτο για περιόδους νηστείας αλλά και για καλοκαιρινά τραπέζια με τους φίλους και την οικογένεια. Μπορείτε να το φτιάξετε και με κοφτό μακαρονάκι.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 500 γρ. ζυμαρικά ριγκατόνι ή σέλινο
  • τα πλοκάμια από 2 μέτρια χταπόδια (1 κιλό περίπου), κατά προτίμηση
  • κατεψυγμένα
  • 1/2 φλιτζάνι ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ντοματοπολτό
  • 1/3 φλιτζανιού κρασί ροζέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση
1. Πλένουμε πολύ καλά τα πλοκάμια και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με τα φύλλα δάφνης και 1/2 φλιτζάνι νερό να βράσουν μέχρι να πιούν τελείως το ζουμί τους και να ροδίσουν.
2. Βγάζουμε τα πλοκάμια από την κατσαρόλα, τα βάζουμε σε σανίδα κοπής και τα κόβουμε σε κομμάτια.
3. Πλένουμε την κατσαρόλα, βάζουμε μέσα το λάδι, το κρεμμύδι και τα κομμάτια από τα πλοκάμια και τα σοτάρουμε προσέχοντας να μην καεί το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε την πάπρικα, την τριμμένη ντομάτα, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 3 φλιτζάνια ζεστό νερό και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά περίπου.
4. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον ντοματοπολτό, αλάτι και αφήνουμε το χταπόδι να βράσει μέχρι να μείνει με το λάδι του.
5. Στο μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
6. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το χταπόδι. Ανακατεύουμε μερικές φορές και σερβίρουμε.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates