ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για βελούδινη σούπα με καρότο και φινόκιο.

Post by: 06/02/2021 0 comments

Χρειάζεστε γύρω στα 30 λεπτά για να φτιάξετε αυτή την ντελικάτη βελουτέ σούπα που θα σας ξαφνιάσει με την ιδιαιτέρως γεμάτη γεύση της. Το καρότο και το φινόκιο ψήνονται πρώτα στον φούρνο, δίνοντας στη σούπα μια λεπτή γλυκάδα που δένει υπέροχα με τα υπόλοιπα υλικά.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 500 γραμμάρια καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 1 μέτριο φινόκιο (μαραθόριζα), κομμένο σε φέτες
  • 4 κλωναράκια θυμάρι συν έξτρα για το σερβίρισμα
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαραθόσπορο (προαιρετικά)
  • 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι (προαιρετικά)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα ταψί βάζουμε τα καρότα, το φινόκιο, το θυμάρι και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ανακατεύουμε λίγο να λαδωθούν.  Ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά.
  2. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό. Μόλις είναι έτοιμα τα καρότα και το φινόκιο, αφαιρούμε τα κλωναράκια θυμαριού και προσθέτουμε τα λαχανικά στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι, λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και το ζωμό. Φέρνουμε σε βρασμό και στη συνέχεια σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
  3. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις 2 κουταλιές της σούπας μαραθόσπορο και ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καεί.
  4. Μετά από 20 λεπτά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιούμε τη σούπα με το blender χειρός.
  5. Σερβίρουμε σε μπολ με κουταλιές γιαούρτι, φυλλαράκια θυμάρι και μαραθόσπορο.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons