ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για τρουφάκια με ξερά σύκα και κακάο.

Post by: 18/01/2020 0 comments

Ωμοφαγικά τρουφάκια χωρίς ζάχαρη, πανεύκολα και ιδιαίτερα υγιεινά. Ξερά σύκα, αρωματικό κάρδαμο και ρούμι κάνουν αυτές τις μπουκίτσες ένα υπέροχο γλύκισμα.

Υλικά (για 12 τρουφάκια)

  • 200 γραμμάρια αποξηραμένα σύκα
  • 3 κουταλιές της σούπας ακατέργαστο ωμό κακάο σε σκόνη συν
  • περισσότερο για πασπάλισμα
  • 1 κουταλιά της σούπας ρούμι
  • 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης ή μέλι (για τους μη
  • vegan)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού λάδι καρύδας, λιωμένο
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο σε σκόνη
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι

 

Εκτέλεση

1. Βάζουμε τα σύκα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε βραστό νερό να τα καλύψει και τα αφήνουμε να μουλιάσουν για 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό. Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε, τα στεγνώνουμε και τα βάζουμε στο μπλέντερ.
2. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μια παχιά, ομοιογενής πάστα.
3. Με τα χέρια μας πλάθουμε τρουφάκια σε μέγεθος καρυδιού. Αν θέλουμε τα κυλάμε σε έξτρα κακάο (ή καρύδα).
4. Καταναλώνουμε αμέσως ή τα αφήνουμε για λίγες ώρες στο ψυγείο να σφίξουν περισσότερο.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons