ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για τραγανές τηγανητές γαρίδες με κουρκούτι μπύρας.

Post by: 15/08/2020 0 comments

Ένα μεζεδάκι που ξεχωρίζει για την υπέροχη γεύση και το άρωμά του. Συνοδεύστε με μια δροσερή σαλάτα και να είστε σίγουροι ότι δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 750 γραμμάρια γαρίδες μεσαίου μεγέθους
  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 μικρό κουτί μπύρα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή
  • ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
  • 4-5 φύλλα μαρουλιού για το σερβίρισμα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και από το εντεράκι, αφήνοντας μόνο την άκρη της ουράς.
2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το θυμάρι, την πάπρικα, αλάτι,  πιπέρι, το ξύσμα λεμονιού  και την μπύρα, όσο χρειαστεί ώστε να προκύψει ένας χυλός σαν γιαούρτι.
3. Πιάνουμε τις γαρίδες από την άκρη της ουράς, τις βουτάμε στον χυλό και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 2-3 λεπτά. Δεν τις τηγανίζουμε περισσότερο γιατί σκληραίνουν.
4. Απλώνουμε σε πιατέλα τα φύλλα μαρουλιού, τοποθετούμε επάνω τις γαρίδες και σερβίρουμε.

Πηγή: arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons