Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη συνταγή για τραγανά μύδια πανέ.

Ένα πεντανόστιμο θαλασσινό ορεκτικό-μεζεδάκι. Μύδια τηγανητά, τυλιγμένα σε τραγανό, χρυσαφένιο κουρκούτι.

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 600 γραμμάρια μύδια ψίχα
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 φλιτζάνια φρυγανιά τριμμένη
  • 1 αυγό
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 2 σφηνάκια ούζο ή τσίπουρο
  • 1 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 6 φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε  καλά το γάλα, το αλεύρι, το αυγό, τον μαϊντανό και το ούζο ή το τσίπουρο μέχρι να έχουμε ένα παχύρρευστο, σφιχτό χυλό.
2. Πλένουμε καλά τα μύδια και τα αφήνουμε στο σουρωτό να στραγγίσουν.
3. Τα ρίχνουμε στον χυλό και ανακατεύουμε.
4. Παίρνουμε με το κουτάλι ένα-ένα τα μύδια από τον χυλό, τα τυλίγουμε στη φρυγανιά  και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με καυτό λάδι.
5. Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο μεριές.
6. Τα σερβίρουμε σε πιατέλα γαρνίροντας με τον ψιλοκομμένο άνηθο και τις φέτες λεμονιού.

 

Πηγή: arttable.gr

 

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2025 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates