ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για τούρτα πάβλοβα με φράουλες

Post by: 09/05/2018 0 comments

Τραγανή μαρέγκα, φρεσκοχτυπημένη σαντιγί και φρέσκες, κατακόκκινες φράουλες. Ένα εντυπωσιακό και εύκολο γλυκό για να γιορτάσουμε την άνοιξη!

Υλικά (για 6-8 μερίδες)

  • 500 γραμμάρια φράουλες, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
  • 200 γραμμάρια κόκκινα μούρα
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 350 ml κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής (για σαντιγί)

Για τη μαρέγκα

  • 4 ασπράδια αυγών
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη λευκή (ιδανικά τύπου caster, πολύ ψιλή)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξίδι από λευκό κρασί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς. Στρώνουμε χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί (όχι βαθύ) και νοητά χαράσσουμε στρογγυλό δίσκο διαμέτρου 30 εκ. περίπου. Χτυπάμε τα ασπράδια με το μίξερ χειρός μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές. Προσθέτουμε τη ζάχαρη λίγη-λίγη (1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά) και χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια γυαλιστερή μαρέγκα. Τέλος, ρίχνουμε και χτυπάμε το ξίδι, το κορν φλάουρ και τη βανίλια.
  2. Απλώνουμε τη μαρέγκα στον δίσκο, φτιάχνοντας μια μικρή λακκούβα στη μέση, σαν κρατήρα ηφαιστείου. Ψήνουμε για 1 ώρα και στη συνέχεια σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε τη μαρέγκα να κρυώσει εντελώς μέσα στο φούρνο.
  3. Μόλις κρυώσει η μαρέγκα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Ψιλοκόβουμε 100 γραμμάρια από τις φράουλες και τις ανακατεύουμε με τα μισά μούρα και 2 κουταλιές της σούπας από τη ζάχαρη άχνη. Βάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ, χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο και στη συνέχεια το πιέζουμε μέσα από ένα κόσκινο.
  4. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη μέχρι να σφίξει καλά και την απλώνουμε πάνω από τη μαρέγκα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα φρούτα από πάνω και τέλος περιχύνουμε με τη σάλτσα.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons