ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για στριφτή πίτα με αρνίσιο κιμά και πράσο

Post by: 03/11/2018 0 comments

Υλικά (για 8 μερίδες)

  • 600 γραμμάρια κιμά αρνίσιο
  • 3 μέτρια πράσα, κομμένα σε μισοφέγγαρα
  • 8 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας χοντρό μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • 1/2 πακέτο φύλλα κρούστας για πίτα, αποψυγμένα

 

Εκτέλεση 

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε τον κιμά, «σπάζοντάς» τον με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρώμα. Στραγγίζουμε καλά και τον αφήνουμε σε ένα μπολ να κρυώσει.
  2. Σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας και λιώνουμε 3 κουταλιές της σούπας από το βούτυρο. Ρίχνουμε τα πράσα και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα προσθέτουμε στο κρέας. Αλατοπιπερώνουμε το μείγμα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λιώνουμε τις υπόλοιπες 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Βουτυρώνουμε στον πάτο και στα πλαϊνά ένα ταψάκι στρογγυλό διαμέτρου 25 εκ.
  4. Απλώνουμε σε καθαρό πάγκο τα φύλλα κρούστας. Βάζουμε μια ποσότητα από τη γέμιση στην άκρη και κατά μήκος του φύλλου και το τυλίγουμε σε ρολό. Στη συνέχεια τυλίγουμε το ρολό σαν σαλιγκάρι και το τοποθετούμε στα κέντρο του ταψιού. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση, βάζοντάς τα γύρω γύρω σαν σαλιγκάρι στο ταψί. Βουτυρώνουμε καλά με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο την επιφάνεια.
  5. Ψήνουμε την πίτα για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά. Τη σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons