Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η καλύτερη συνταγή για σπιτική σάλτσα ντομάτας για πίτσα.

Γιατί να αγοράζετε έτοιμες σάλτσες όταν μπορείτε να τις φτιάξετε εύκολα στην κουζίνα σας με αγνά υλικά; Φτιάξτε μια απλή αλλά και πολύ νόστιμη σάλτσα ντομάτας για να τη χρησιμοποιήσετε σε σπιτικές πίτσες ή σε όποια άλλη συνταγή σας βολεύει.

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 καρότο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 800 γραμμάρια ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες με το χυμό τους
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι

 

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
2. Προσθέτουμε το καρότο και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 8 λεπτά.
3. Ρίχνουμε τις ντομάτες με το χυμό τους και το αλάτι. Βάζουμε τη φωτιά στο δυνατό και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε στο σιγανό και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 40 λεπτά.
4. Τη βάζουμε στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα πολύ λείο μείγμα.
5. Αφήνουμε να κρυώσει πριν την απλώσουμε στην πίτσα μας. Μπορούμε να τη φτιάξουμε έως και μια εβδομάδα νωρίτερα, διατηρώντας τη αεροστεγώς κλεισμένη στο ψυγείο.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Fashion & Lifestyle Blog WordPress Theme
© 2024 Streetstyle. All Rights Reserved.

Sign Up to Our Newsletter

Be the first to know the latest updates