ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για σπιτική σάλτσα ντομάτας για πίτσα.

Post by: 22/02/2020 0 comments

Γιατί να αγοράζετε έτοιμες σάλτσες όταν μπορείτε να τις φτιάξετε εύκολα στην κουζίνα σας με αγνά υλικά; Φτιάξτε μια απλή αλλά και πολύ νόστιμη σάλτσα ντομάτας για να τη χρησιμοποιήσετε σε σπιτικές πίτσες ή σε όποια άλλη συνταγή σας βολεύει.

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 καρότο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 800 γραμμάρια ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες με το χυμό τους
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι

 

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
2. Προσθέτουμε το καρότο και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 8 λεπτά.
3. Ρίχνουμε τις ντομάτες με το χυμό τους και το αλάτι. Βάζουμε τη φωτιά στο δυνατό και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε στο σιγανό και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 40 λεπτά.
4. Τη βάζουμε στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα πολύ λείο μείγμα.
5. Αφήνουμε να κρυώσει πριν την απλώσουμε στην πίτσα μας. Μπορούμε να τη φτιάξουμε έως και μια εβδομάδα νωρίτερα, διατηρώντας τη αεροστεγώς κλεισμένη στο ψυγείο.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons