ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για σπιτική μπουγάτσα.

Post by: 02/05/2020 0 comments

Ζεστή μπουγάτσα με τραγανά φύλλα και γλυκιά κρέμα από τα χεράκια σας. Ένα γλυκό που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Γιατί να την αγοράσετε έτοιμη όταν μπορείτε να την φτιάξετε στο σπίτι και να την ευχαριστηθεί όλη η οικογένεια; Ιδού η συνταγή.

Υλικά (για 12 μερίδες)

  • 1 συσκευασία σφολιάτα
  • 250 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 κρόκους αυγών
  • 200 γραμμάρια σιμιγδάλι
  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • κανέλα για πασπάλισμα
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια και λίγο-λίγο το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις αρχίσει να δένει απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών ανακατεύοντας γρήγορα.  Βάζουμε πάλι την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι η κρέμα να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε 200 γραμμάρια βούτυρο, ανακατεύουμε καλά και την αφήνουμε να κρυώσει.
2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το 1 φύλλο σφολιάτας. Το απλώνουμε καλά να πιάσει και τα τοιχώματα του ταψιού. Το βουτυρώνουμε. Το τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι και απλώνουμε πάνω του την κρέμα που έχει κρυώσει. Γυρίζουμε τη σφολιάτα που προεξέχει από τα πλαϊνά πάνω στην κρέμα και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας. Αλείφουμε με βούτυρο και κόβουμε όση σφολιάτα περισσεύει. Χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια και ραντίζουμε με λίγο νερό.
3. Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180 και ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμα μέχρι να πάρει χρώμα και να κάνει ωραία κρούστα.
4. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε να γίνει η μπουγάτσα ελαφρά χλιαρή. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρουμε.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons