ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για σπιτική λαγάνα.

Post by: 29/02/2020 0 comments

Γιατί να την αγοράσουμε έτοιμη και να μην φτιάξουμε τη δική μας αυθεντική, παραδοσιακή λαγάνα; Το άρωμα και η γεύση της σπιτικής φρεσκοψημένης λαγάνας, που συνοδεύεται από ελίτσες, ταραμοσαλάτα, τουρσί και θαλασσινά, δεν συγκρίνεται με τίποτα.

 

Υλικά (για μία λαγάνα)

  • 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 1 ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • σουσάμι για το πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

1. Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι έτσι ώστε να σχηματίσουμε ένα μικρό βουναλάκι. Κάνουμε στη μέση μια λακκούβα και ρίχνουμε μέσα τη μαγιά, 3 κουταλιές της σούπας λάδι, τη ζάχαρη, 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό και γύρω-γύρω το αλάτι ώστε να μην έρθει σε επαφή με τη μαγιά. Ξεκινάμε το ανακάτεμα με τα δάχτυλά μας από το κέντρο της λακκούβας προχωρώντας σιγά-σιγά προς τα έξω μέχρι να ανακατευθούν καλά τα υλικά, δουλεύοντας για 15 λεπτά περίπου. Αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή προσθέτουμε και το υπόλοιπο χλιαρό νερό. Η ζύμη πρέπει να είναι κάπως υγρή ώστε η λαγάνα να γίνει αφράτη και όχι σφιχτή. Αλευρώνουμε τον πάτο της λεκάνης ώστε να μην κολλήσει η ζύμη, την σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε χλιαρό μέρος για 50-60 λεπτά περίπου.
2. Με το υπόλοιπο λάδι λαδώνουμε ένα ταψί και βάζουμε μέσα τη ζύμη δίνοντάς της το σχήμα της λαγάνας.
3. Ραντίζουμε τη λαγάνα με νερό, πασπαλίζουμε με σουσάμι και αφήνουμε τη λαγάνα σε ζεστό μέρος ώστε να φουσκώσει λίγο (δεν θέλουμε να φουσκώσει πολύ).
4. Κάνουμε με τα δάχτυλά μας βαθουλώματα στη λαγάνα και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσει.

Πηγή: www.arttable.gr

 

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons