ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η καλύτερη συνταγή για σπαγγέτι φούρνου με κοκκινιστά κεφτεδάκια.

Post by: 11/01/2020 0 comments

Μια υπέροχη και χορταστική μακαρονάδα για όλη την οικογένεια. Φτιάξτε μπόλικη γιατί ποτέ δεν είναι αρκετή!

Υλικά (για 6-8 άτομα)

  • 1-1,2 κιλά κιμά μοσχαρίσιο
  • 3/4 φλιτζανιού φρυγανιά τριμμένη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 500 γραμμάρια σπαγγέτι
  • 800 γραμμάρια έτοιμη σάλτσα ντομάτας της αρεσκείας σας
  • 450 γραμμάρια μοτσαρέλα σε λεπτές φέτες ή τριμμένη
  • Ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τον κιμά με την τριμμένη φρυγανιά, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το αυγό, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο. Ζυμώνουμε καλά, κάνουμε το μείγμα μια μπάλα και το αφήνουμε σκεπασμένο για περίπου 30 λεπτά για να αναμειχθούν οι γεύσεις. Πλάθουμε περίπου 28 κεφτέδες, αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε ελαφρά, να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές.
2. Αφαιρούμε το περιττό λάδι και ρίχνουμε τη μισή σάλτσα ντομάτας πάνω από τα κεφτεδάκια. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ψηθούν.
3. Βράζουμε τα σπαγγέτι al dente, τα σουρώνουμε και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας πάνω από τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε.
5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Αδειάζουμε τα μακαρόνια με  τη σάλτσα σε ένα μεγάλο ταψί ή πυρέξ και προσθέτουμε από πάνω τα κεφτεδάκια. Περιχύνουμε με τη σάλτσα στην οποία μαγειρεύτηκαν τα κεφτεδάκια και απλώνουμε από πάνω τις φέτες μοτσαρέλας σε μια στρώση (αποφεύγοντας τις άκρες). Ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί για περίπου 20-25 λεπτά.

 

Πηγή: www.arttable.gr

Η ιστοσελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Διαβάστε τους όρους χρήσης
Show Buttons
Hide Buttons